miercuri, 8 iulie 2009

Publicatia Life: Armata rusa a dovedit participarea unui pilot american la razboiul din Georgia

Adjunctul sefului Marelui Stat Major rus: "am gasit pe teritoriul unitatii militare a georgienilor din raionul Zemo-Nikozi pasaportul unui pilot american"

In Rusia se vorbeste foarte mult despre militarii americani care "au luptat in Georgia impotriva Osetiei de Sud". Confirmand temerile societatii civile ruse, premierul Vladimir Putin a declarat, in interviul acordat vineri ziarului german ARD, ca armata rusa detine informatii ce intaresc presupunerile autoritatilor de la Moscova ca de partea georgienilor au luptat si militari activi din Statele Unite, si nu simpli mercenari. "Daca informatiile privind participarea activa a unor soldati americani la razboiul din Georgia se vor adeveri, relatiile ruso-americane vor avea de suferit", a conchis premierul rus.
In acelasi timp, adjunctul sefului Marelui Stat Major rus, generalul Anatoli Nogovitin, a declarat ca soldatii rusi au gasit pe teritoriul unei foste unitati militare a georgienilor pasaportul unui pilot de elita american, Michael Lee White. Desi oficial era profesor de limba engleza, Michael Lee White a participat la mai multe operatiuni militare intreprinse de NATO in Europa, facand parte din diviziunea de elita "Crying eagles", potrivit publicatiei ruse Life. "In raionul Zemo-Nikozi a fost creat un grup special pentru invadarea Osetiei de Sud. Americanul se afla acolo, dar nu stim deocamdata cum a ajuns in anturajul soldatilor georgieni", a declarat Nogovitin. El le-a aratat jurnalistilor si copia
pasaportului.
Rusii detin pasaportul americanului, dar nu stiu unde se afla proprietarul documentului
. Dupa ce a aflat ca armata rusa il cauta, mama lui Michael Lee White a sunat la redactia postului de radio Coast to Coast si a declarat ca fiul ei a disparut pe 27 august, dupa ce si-a anuntat familia ca pleaca in China pentru a preda cursuri de limba engleza. Doamna White a mai sustinut ca fiul ei si-a pierdut pasaportul in Kazahstan, in 2005, si ca a stat in Texas pe parcursul ultimelor sase saptamani.

Niciun comentariu: