marți, 28 aprilie 2009

Am vizitat noua locuinţă a lui Cioacă

Amanta lui, Mihaela, a deschis uşa reporterilor «Click!» şi i-a lăsat să vadă şlapii noului său iubit

Reporterii “Click!” au avut parte, săptămâna trecută, de o surpriză neaşteptată, în timpul unei investigaţii jurnalistice. Noua iubită a lui Cioacă, Mihaela Jugănaru, exasperată de ziariştii, care îi bat zilnic la uşă, a hotărât că cea mai înţeleaptă mişcare pe care o poate face e să le arate casa în care stă iubitul ei.
De când s-a transferat la Piteşti, poliţistul Cristian Cioacă nu mai are pic de linişte. Viaţa principalului suspect în dosarul dispariţiei avocatei Elodia Ghinescu este întoarsă de toată lumea pe toate feţele în căutare de noi amănunte, care ar putea face lumină în acest caz misterios.
Pe Aleea Papuceşti, unde este situat blocul
în care s-a mutat de curând Cristian Cioacă, prezenţa jurnaliştilor nu este văzută cu ochi buni de nimeni. Reporterii “Click!” au fost întâmpinaţi cu ostilitate de administratorul imobilului în care locuieşte acum poliţistul Cioacă şi nu au fost lăsaţi să înainteze nici un centimentru pe scara blocului.
În timpul “negocierilor” cu acesta, un Hyundai Sonata a oprit în faţa scării. O tânără cochetă, nimeni alta decât Mihaela Jugănaru, amanta lui Cioacă, văzând aparatele foto, ni s-a adresat pe un ton foarte politicos: “Dacă promiteţi să nu filmaţi, eu vă invit în casă, să vedeţi cum arată”.
Am acceptat târgul pe loc. Apartamentul situat la etajul doi al blocului nu sare cu nimic în ochi. La intrare, într-un hol micuţ, ne-au atras atenţia o pereche de sandale din piele şi o pereche de şlapi, ambele bărbăteşti şi câteva tricouri agăţate într-un cuier, semn că poliţistul Cioacă şi-a mutat lucrurile la noua iubită. O femelă din rasa Setter sărea veselă printre picioarele noastre gata de joacă. Am trecut cu vederea bucătăria de mici dimensiuni în care existau doar lucrurile minime pentru o astfel de incintă şi am intrat în living.
În stânga, pe o canapea de culoare grena stăteau aruncate câteva haine. Pentru că spaţiul este relativ redus, această cameră a fost mobilată doar cu o bibliotecă simplă, în care se zăreau câteva cărţi, poze (nici una însă cu Cristian Cioacă) şi un televizor, o măsuţă fantezie şi două fotolii în acelaşi ton cu canapeaua.
De aici am dat într-un alt hol, care face legătura cu o debara, îmbrăcată în lambriu lăcuit, dormitorul, mobilat doar cu un pat matrimonial şi un dulap şi baia. Pentru că Mihaela nu a achiziţionat încă un aparat de aer condiţionat, în toate camerele draperiile verticale erau trase, pentru a ţine răcoarea în casă.
În tot acest timp, în care noi eram plimbaţi prin apartament, iubita lui Cioacă vorbea continuu la telefon
, asigurându-şi interlocutorul că lucrurile sunt în ordine. “V-am arătat apartamentul pentru că sunt exasperată de vânătoarea pornită împotriva noastră de presă. Vrem să fim lăsaţi în pace. Aţi văzut cum stăm. Avem o viaţă normală şi nu e nimic spectaculos în asta”, ne-a declarat pe un ton a lehamite Mihaela Jugănaru.
De fiecare dată
când ajunge acasă, poliţistul Cristian Cioacă se uită suspect la fiecare necunoscut din faţa blocului. De altfel, nici vecinii acestuia nu mai sunt amabili şi se răstesc la oricine întreabă de noul lor locatar.
Nici după 11 luni, procurorii nu au rezolvat "cazul Elodia"
Avocata Elodia Ghinescu e dispărută de aproape 11 luni. Ancheta în acest caz unic pentru procurorii români bate pasul pe loc. După mii de ore de audieri şi sute de kilometri de pădure răscolită, anchetatorii nu au nici până în prezent o probă clară că soţul avocatei dispărute, poliţistul Cristian Cioacă a comis crima şi i-a ascuns cadavrul. Audierea amantului Elodiei, subofiţerul SPP Cristian Ilie, întors din misiunea din Afganistan la începutul acestei luni, nu a reuşit să facă lumină în acest controversat dosar. Mai mult, acesta şi-a dat demisia din SPP şi a plecat în vacanţă.
Nici măcar dezvăluirile “incendiare” ale necunoscutei Magda Ciumac, care îşi acuză soţul, Tolea Ciumac, că ar avea legătură cu dispariţia Elodiei, nu au reuşit să ofere o pistă credibilă procurorilor care au de rezolvat acest complicat dosar.

Niciun comentariu: