marți, 28 aprilie 2009

Criza economică slăbeşte leul, creşte dobânzile şi înăspreşte creditele

Analistul economic Constantin Rudniţchi a făcut o analiză în exclusivitate pentru REALITATEA.NET a efectelor pe care criza economică din Statele Unite ale Americii le produce asupra României.



Am încercat să aflăm cum resimt românii aceste efecte şi ce se va întampla cu piaţa imobiliară din România.

În urma acestei analize puteţi afla dacă dobânzile creditelor
vor creşte, dacă leul se va devaloriza, ce se întâmplă cu preţul petrolului, cu acţiunile cotate la Bursa de Valori Bucureşti dar şi dacă băncile din România îşi vor schimba condiţiile de creditare pentru populaţie.

Şocul financiar
al falimentului băncii de investiţii Lehman Brothers a fost din plin resimţit pe pieţele bursiere din Europa şi Asia. În Asia bursele au înregistrat pierderi uriaşe la deschiderea tranzacţiilor. Bursa din Hong Kong a avut o scădere de 6,5 procente, cea mai mare
de la anunţarea intrării în faliment a băncii de investiţii Lehman Brothers.

În aceeaşi situaţie se află şi bursa din Seul. Indicele Nikkei al bursei din Tokyo a căzut mai bine de 5 procente, în consecinţă Banca Japoniei a intervenit pe piaţa monetară cu 2500 de miliarde de yeni. Bursele asiatice au fost închise luni, de aceea unda de şoc a dezastrului de pe piaţa financiar-bancară din Statele Unite a ajuns abia marţi.

Niciun comentariu: