duminică, 9 august 2009

ANAT cere urgentarea implementării legii tichetelor de vacanţă

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) doreşte urgentarea implementării legii tichetelor de vacanţă, care în prezent este în dezbatere în Parlament, a declarat, vineri, la Târgul de Turism Bucureşti, preşedintele ANAT, Corina Martin.

"Încă întâmpinăm probleme cu implementarea legii tichetelor de vacanţă. Sperăm să se urgenteze implementarea acesteia şi mai ales sperăm să existe voinţă poilitică în acest sens", a mai spus Corina Martin.

Acesta a subliniat că turismul este o şansă pentru relansarea economiei
româneşti.

Martin a adăugat că turismul intern a înregistrat o uşoară creştere de la începutul acestui an, deoarece a beneficiat de campanii de promovare al căror rezultat s-a văzut de Paşte şi de 1 mai.

O altă iniţiativă care a ajutat turismul intern a fost campania
de "Înscrieri Timpurii" prin care agenţiile ANAT au vândut peste 12.000 de pachete de vacanţă, în valoare de 15 milioane de lei
, cele mai multe fiind pentru vacanţe pe litoral.

De asemenea, aceasta a precizat că agenţiile de turism în acest an de criză trebuie să fie cât mai prezente pe piaţă.

"Este un an de criză, dar agenţiile de turism nu trebuie să reducă motoarele şi trebuie să fie cât mai prezente pe piaţă şi la cât mai multe târguri de turism.
Vrem să dovedim clienţilor că o vacanţă nu trebuie să fie tăiată de pe lista de cheltuieli", a mai adăugat Corina Martin.

La a treia ediţie a Târgului de Turism Bucureşti, desfăşurat în perioada 8-10 mai, în parcul Izvor, participă 46 de expozanţi.

Niciun comentariu: