duminică, 9 august 2009

Festivalul „Familia” se va desfasura in premiera in Moldova

In Republica Moldova, va fi organizat, in premiera, Festivalul „Familia”, transmite Agentia DECA-press.
Festivalul va avea loc intre 15 si 17 mai sub egida ministerului Protectiei Sociale, Familiei si Copilului in colaborare cu Fondul Natiunilor Unite pentru Populatie, Fondul Natiunilor Unite pentru Femei si Agentia „Echinox”.
Actiunile incluse in agenda festivalului se vor desfasura la 15 si 17 mai, concomitent in trei orase din republica: Chisinau, Cahul si Balti. In capitala festivitatea va avea loc in Gradina Publica „Stefan cel Mare” in preajma havuzului central, cu incepere de la ora 12.00. La Balti sarbatoarea va fi organizata in fata Palatului de Cultura, iar in orasul Cahul – in Piata
Horelor.
Programul cultural-artistic al festivalului va include mai multe actiuni, printre care se numara inmanarea certificatelor de onoare si cadourilor pentru cuplurile care isi vor inregistra casatoria la 15 mai, pentru copiii nou-nascuti in aceasta zi, precum si pentru familiile care isi celebreaza in acest an „nunta de aur”.
Comunitatea internationala marcheaza Ziua Internationala a Familiei in fiecare an la 15 mai in conformitate cu o decizie a Adunarii Generale a ONU din 1993.

Niciun comentariu: