duminică, 9 august 2009

Un iarmaroc al proiectelor Uniunii Europene va fi organizat la Chisinau

legatia Comisiei Europene in R. Moldova va organiza, in premiera la Chisinau, un iarmaroc al proiectelor europene, comunica DECA-press.
Evenimentul, dedicat Zilei Europei, va fi organizat la 10 mai, incepand cu ora 15:00 in Scuarul Operei Nationale.
La iarmaroc vor fi prezentate peste 30 de proiecte ale Comisiei Europene implementate in Moldova, pentru a fi cunoscute de publicul larg.
Printre institutiile care vor avea standuri la iarmaroc vor fi si reprezentantii Misiunii Uniunii Europene de Asistenta la Frontiera (EUBAM), care, impreuna cu partenerii proiectului – Serviciile
Vamal si de Graniceri, vor demonstra echipamente
de scanare folosit la vama si caini dresati, specializati in detectarea substantelor si marfurilor interzise.
Tineretul studios va afla despre posibilitatile de a beneficia de bursele Comisiei Europene pentru a-si efectua studiile in universitatile statelor-membre ale Uniunii Europene, in cadrul proiectului Erasmus Mundus External Cooperation Window.
In cadrul Iarmarocului proiectelor Uniunii Europene va fi organizat si un spectacol cu indragiti interpreti moldoveni, printre care si formatia etno-rock „Zdob si Zdub”.
Pentru prima data Ziua Europei a fost consemnata in Moldova in 2006. In statele membre ale Uniunii Europene Ziua Europei este marcata la 9 mai.

Niciun comentariu: