duminică, 9 august 2009

Traficul rutier a fost închis pe un pod peste Argeş, în judeţul Giurgiu, pentru evitarea prăbuşirii

Consilierii judeţeni din Giurgiu au aprobat, vineri, un proiect privind închiderea traficului rutier pe un pod provizoriu peste Argeş, pe drumul judeţean 412, în localitatea Colibaşi, din cauza stării avansate de degradare, transmite corespondentul NewsIn.

Construcţia a fost amplasată în continuarea podului de cale ferată căzut în august 2005 în urma unor viituri. Directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu, Daniela Peicea, a declarat, vineri, că starea tehnică a podului a fost verificată de specialişti ai mai multor instituţii.

„La solicitarea primăriei Colibaşi, o comisie formată din specialişti ai Consiliului Judeţean, ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, ai Gărzii de Mediu şi de la Apele Române, a verificat starea tehnică a podului. Au fost descoperite deficienţe majore, iar dacă circulaţia nu ar fi sistată, ar exista pericolul prăbuşirii podului”, a spus Peicea, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, a precizat că restricţia privind traficul autovehiculelor pe pod, rămâne valabilă până la consolidarea acestuia.

„ Acest pod provizoriu nu ar fi trebuit să existe… are deficienţe majore, un pilon este înclinat, şi au fost constatate deplasări la grinzi. Sigur că prin oprirea traficului
se creează disconfort în zonă, dar în alte împrejurări, Consiliul Judeţean ar putea fi considerat vinovat dacă nu închide circulaţia rutieră”, a spus, vineri, Beianu.

Edilul judeţean giurgiuvean a precizat, că, în opinia sa, vinovate pentru starea avansată de degradare a podului, sunt balastierele din zonă, mai cu seamă, maşinile de mare tonaj ale acestora.

Podul, aflat în administrarea
Companiei Naţionale „ Administraţia Canalelor Navigabile”, este amplasat în localitatea Colibaşi, la circa 30 de kilometri de Bucureşti.

Niciun comentariu: