marți, 24 martie 2009

Cyber-demonstreaza impotriva cenzurii online!

Miercuri poti participa la demonstratii online impotriva cenzurii pe internet.

Asociatia Reporteri Fara Frontiere organizeaza miercuri, 12 martie 2008, sub patronajul UNESCO, prima Zi Internationala a Libertatii de Expresie Online (International Online Free Expression Day).

Cu aceasta ocazie, toti utilizatorii de internet sunt invitati sa protesteze, bineinteles online, impotriva tarilor care incalca libertatea de expresie pe internet. Conform asociatiei, la ora actuala exista peste 63 de cyber-dizidenti care sunt in inchisoare in lumea intreaga pentru idei exprimate online. Cei mai multi dintre acestia se afla in China, considerata cea mai mare inchisoare pentru jurnalisti online si bloggeri.

Protestul va incepe pe 12 martie la pranz, la ora 12 (ora Romaniei) si va dura 24 ore. In aceasta perioada, utilizatorii vor putea vizita site-ul Reporteri Fara Frontiere, unde isi vor putea crea un avatar, vor putea alege mesajul unui banner si vor putea participa la una din cele 9 cyber-demonstratii impotriva celor 9 tari aflate pe lista “dusmanilor Internetului”: Burma, China, Coreea de Nord, Cuba, Egipt, Eritrea, Tunisia, Turkmenistan si Vietnam.

La prima actiune de acest gen, desfasurata anul trecut, au participat 40.000 de persoane. Reporteri Fara Frontiere spera ca anul acesta numarul participantilor sa fie mult mai mare, pentru a face din acest protest un succes si pentru a pune presiune pe guvernele care incearca sa se amestece intr-un spatiu in care oamenii ar trebui sa-si poata exprima liber punctele de vedere.

Niciun comentariu: