marți, 24 martie 2009

Sechestru la Electroputere

Stadionul Electroputere, amplasat in cartierul craiovean Valea Rosie, a fost pus sub sechestru asigurator de Directia de Impozite si Taxe din cadrul Primariei Craiova. Masura a fost luata deoarece societatea craioveana are datorii de patru milioane de euro la bugetul local. Dupa preluarea SC Electroputere, arabii de la Al Arrab Contracting Company au creditat uzina cu 3,3 milioane de euro. Din acesti bani
s-au platit 200.000 de euro in contul datoriilor la bugetul local si 500.000 de euro catre bugetul de stat, unde Electroputere are datorii de 44 de milioane de euro. Sume infime fata de datoriile pe care le are SC Electroputere, motiv pentru care Primaria Craiova a decis sa ia masurile de rigoare.

Potrivit lui Ioan Vacariu, directorul Directiei de Impozite si Taxe din cadrul Primariei Craiova, intelegerea a fost ca datoria de patru milioane de euro sa fie platita in acest an in patru transe egale, termenul pentru plata primului milion de euro expirind pe 31 martie. „Am discutat ca se vor plati acesti bani, insa nu exista nimic scris si semnat. In aceste conditii am pus sechestru asigurator pe terenul de fotbal. Trebuie sa ne asiguram ca se vor recupera acesti bani, in cazul in care cei de la Electroputere nu se tin de cuvint. Procedurile de executare silita vor continua, inclusiv cu blocarea conturilor societatii, daca nu se recupereaza banii“, a anuntat Vacariu.

Conducerea uzinei craiovene sustine insa ca banii vor fi platiti conform intelegerii. „Vom achita datoria pina la sfirsitul acestei luni“, a dat asigurari
Cornel Mondea, directorul general al Electroputere SA. Noii proprietari ai uzinei vor trebui sa plateasca cele patru milioane de euro in conditiile in care terenul pe care se afla stadionul valoreaza cel putin dublu.

„Este vorba de circa 20.000 de metri patrati de teren, intr-o zona foarte buna. In prezent, terenul se vinde acolo cu 400 de euro pe metru patrat. Pretul insa variaza, poate fi 400 de euro sau mai mult daca primaria accepta un cartier rezidential acolo“, sustine reprezentantul unei agentii imobiliare.

*
Stadion contra proiect rezidential

Surse din cadrul Electroputere sustin ca de fapt noua conducere a uzinei intentioneaza sa demaraze un proiect rezidential in locul actualului stadion, fapt confirmat recent si de presedintele CA al Electroputere SA Craiova, iordanianul Fathi Taher, care negociaza cu George Copos preluarea Rapidului. „Am discutat sa cumparam 14 hectare de teren la marginea Craiovei, pe care vom construi un stadion modern, acoperit. Vom prezenta proiectul nostru intr-o conferinta de presa, in luna iunie“, declarase Taher, care stie ca legea il obliga sa ridice o alta baza sportiva pentru a putea s-o desfiinteze pe cea din cartierul Valea Rosie.

Niciun comentariu: