marți, 24 martie 2009

Logitech nu va face parte din concernul Microsoft.

Odată cu lupta celor de la Microsoft pentru achiziţionarea gigantului online Yahoo (luptă care încă nu e terminată), au apărut tot felul de speculaţii cu privire la alte achiziţii, "mai mărunte", pe care doreşte să le facă gigantul din Redmond. Se tot vorbeşte despre Digg şi Logitech, ca fiind accesorile mult visate care ar merge cu "vestimentaţia" Yahoo. O fi sezonul reducerilor... dar nici chiar aşa.

Opt miliarde de dolari este suma care se vehicula
că Microsoft este dispus să o ofere pentru achiziţionarea liderului pe piaţa perifericelor de tip "şoarece". Din start povestea e cel puţin putredă, dat fiind că Microsoft are propria sa "crescătorie", de astfel de periferice, şi o duce foarte bine pe piaţă, (cele două concerne fiind foarte apreciate pentru calitatea produselor
de această natură). Ca replică la aceste zvonuri, însuşi Guerrino De Luca (CEO Logitech) a declarat în presa italiană, că o astfel de achiziţie nu ar avea nici un sens (pentru ambele părţi implicate).

Exact cum Google nu poate să cumpere Yahoo, (datorită legilor anti-trust bineînţeles), aşa nici Microsoft nu poate achiziţiona Logitech (pentru că ar însemna monopolizarea pieţei), cu toate că pentru toate celelalte există MasterCard (adică pentru Yahoo...).

Pe de altă parte, cei de la Logitech nu sunt deloc dispuşi să vândă, chiar şi dacă nu ar fi vorba despre monopol. Doar o duc foarte bine şi singuri.

Niciun comentariu: