marți, 24 martie 2009

Ruxandra Dragomir vrea postul lui Năstase

Căpitanul-nejucător al echipei feminine de tenis a României a anunţat astăzi că va candida
pentru şefia Federaţiei Române de Tenis, post rămas liber în urma demisiei lui Ilie Năstase. "Principalul motiv pentru care candidez este că ceea ce s-a întâmplat ne-a revoltat pe toţi, inclusiv pe mine", a declarat, pentru Mediafax, Ruxandra Dragomir, referindu-se la scandalul legat de decontul cheltuielilor pentru organizarea la Sibiu a meciului de Cupa Davis România - Franţa.

Dragomir susţine că beneficiază de sprijinul preşedintelui demisionar şi de cel al fostului tenismen Dinu Pescariu.

În urma dezvăluirilor făcute de jurnaliştii de la Evenimentul zilei, Ilie Năstase a demisionat.

Fosta jucătoare a ţinut să precizeze că dacă Năstase nu şi-ar fi dat demisia, ea nu ar fi candidat împotriva lui şi a comentat că regretă întreaga situaţie.

"Mie îmi pare foarte rău că a demisionat. Ilie Năstase a fost un preşedinte extraordinar. El mi-a spus că mă susţine şi l-ar fi susţinut şi pe Dinu Pescariu, dacă ar fi candidat şi pe orice alt fost jucător. Bineînţeles că dacă ai o anumită credibilitate, eşti susţinut", a afirmat Dragomir.

"Oamenii vor alegeri"

Ea a adăugat că nu ştie data alegerilor sau dacă va avea contracandidaţi.

"Probabil domnul Hărădău va candida. Cei din federaţie nu au anunţat convocarea Adunării Generale pe motiv că Ilie Năstase nu şi-a depus demisia la federaţie, ci doar la ANS. Probabil că nu se vrea convocarea Adunării Generale şi nu se vor alegeri. Eu tocmai de aceea mi-am făcut publică dorinţa mea de a candida, pentru a grăbi alegerile, pentru că oamenii vor", a menţionat Dragomir.

Înaintea meciului de Cupa Davis România - Franţa, pierdut de români la Sibiu, cu scorul 0-5, preşedintele FRT, Ilie Năstase şi directorul general Dumitru Hărădău au fost acuzaşi ar fi umflat, într-un deviz estimativ, cheltuielile pentru organizarea întâlnirii.

Fostul tenismen a demisionat, pe 12 februarie, din funcţia de preşedinte al FRT, motivându-şi gestul prin faptul că nu mai doreşte ca numele său să fie asociat cu scandalurile de la federaţie şi prin faptul că o decizie judecătorească îl împiedică să realizeze proiectul academiei de tenis.

În final, FR Tenis, prin Dumitru Hărădău, a justificat aproximativ 85.000 de euro din cei 200.000 alocaţi de ANS pentru acest eveniment. Însă instituţia condusă de Octavian Belu a aprobat spre decontare numai cheltuieli însumând aproximativ 40.000 de euro, pentru restul nerespectându-se procedura achiziţiilor publice.

CARTE DE VIZITĂ

Ruxandra Dragomir Ilie s-a născut pe 24 ianuarie 1972, în Piteşti.
În perioada 1997-2001 a câştigat patru titluri la simplu şi cinci la dublu.Cel mai bun rezultat al său a fost clasarea, în august 1997, pe locul 15 în topul WTA.
În anul 2001 a anunţat că se retrage din viaţa competiţională.

Niciun comentariu: