marți, 24 martie 2009

Dubios: Olteanul Colţescu arbitrează Pandurii-Steaua

Cine va arbitra Steaua în partida următoare?! Aceasta este întrebarea care a fost pe buzele tuturor suporterilor roş-albaştri, dar şi pe cele a clujenilor. Răspunsul a venit în cursul zile de vineri: Sebastian Colţescu.

La o analiză atentă, descoperim două probleme. Prima este faptul că centralul este oltean, ca şi echipa gazdă a partidei de sâmbătă. A doua este ceva mai gravă. Colţescu este considerat „simpatizant” al rivalei celor din Ghencea, CFR Cluj. În 2 septembrie 2007, a avut o prestaţie jalnică în partida câştigată de trupa lui Ioan Andone, pe teren propriu, în faţa Ceahlăului, cu scorul de 2-1.

După ce a comis o serie de greşeli grave în acel meci, mai toate într-o singură direcţie, Colţescu a fost retrogradat atunci în lotul B şi, mai mult, scos de pe lista FIFA. A revenit chiar pe 1 martie 2008, când a condus partida de campionat Dacia Mioveni - Dinamo, scor 1-2, un alt meci în care nu se poate lăuda cu o prestaţie „curată”.

Mergând pe ideea de prezumţie de nevinovăţie, nu putem decât spera că de această dată nu va „trage” cu niciuna dintre combatante. Nu de alta, dar un Alexandru Tudor este de ajuns pentru Liga lui Mitică! Sau poate, cine ştie, Ionuţ Lupescu şi ai lui doresc prin delegarea lui Colţescu să se revanşeze faţă de CFR. Nu de alta, dar Tudor este bucureştean. Vom trăi şi vom vedea...

Partida Pandurii - Steaua, contând pentru etapa numărul 22 din Liga I, va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 20:45. Meciul va avea loc pe stadionul Municipal din Târgu Jiu şi va fi condus de o brigadă de arbitri formată din Sebastian Colţescu (Craiova) şi cuplul Zoltan Szekely (Baia Mare) - Ioan Onicaş (Zalau) la cele două tuşe. Arbitru de rezervă va fi Victor Berbecaru (Rm Vâlcea), iar observatori Mircea Dâncu (Sibiu) şi Ion Timofte (Timişoara).

Niciun comentariu: