marți, 24 martie 2009

Romanii vor vedea Olimpiada la televizor

Reprezentativa de polo a Romaniei a ratat
calificarea la Olimpiada de la Beijing, dupa ce a fost invinsa de Canada, scor 8-9, in turneul de la Oradea.

Poloistii romani vor privi Jocurile Olimpice de la Beijing din fata televizoarelor. Visul elevilor lui Vlad Hagiu de a ajunge in China a fost spulberat de Canada, care a invins Romania, in sferturile de finala ale turneului preolimpic de la Oradea, cu 8-9 (2-0, 3-6, 1-2, 2-1). Golurile nationalei Romaniei au fost marcate de Busila (2), Cosmin Radu (2), Iosep (2), Dunca si R. Georgescu.

Romania, care in urma cu doua saptamini zdrobise Canada la turneul de la Kecskemet cu 16-6, parea ca va face un meci mare, dupa o prima repriza fantastica, la capatul careia conducea cu 2-0. Portarul Bertini Nenciu se anunta a fi “ingerul salvator”, el reusind citeva interventii miraculoase. Din nefericire, jocul bun al romanilor a durat doar 18 minute. In finalul rundei a doua canadienii au preluat conducerea pe tabela de marcaj si nu au mai pierdut-o pina la final.

Miza meciului - calificarea la Olimpiada- si-a pus amprenta pe evolutia romanilor, care au gafat copilareste. Punctul culminant s-a petrecut cu doar citeva secunde inainte de flueirul final, cind Romania, aflata pe atac, a ratat sansa egalarii dupa ce “veteranul” Florin Bonca a scapat mingea.

Si astfel, dupa o absentta de 24 ani, Canada reuseste sa fie prezenta din nou la un turneu olimpic. De cealalta parte, Romania nu a mai fost prezenta la o editie a Jocurilor Olimpice din 1996, cind la Atlanta a ocupat locul 11.

Niciun comentariu: