marți, 24 martie 2009

Mozilla Firefox Beta 4, aproape de o versiune finală

Mozilla a lansat noua versiune Beta (a patra) a lui Firefox 3, versiune ce include peste 900 de îmbunătăţiri faţă de primul Firefox 3 beta lansat. În principal, această ultimă variantă de Firefox 3 aduce îmbunătăţiri la interfaţă, semn că Mozilla este foarte aproape să termine proiectul şi să ajungă la versiunea finală a popularului browser.

Noul Firefox 3 Beta 4 oferă noi iconuri specifice Vista în interfaţa sa. De asemenea, butoanele din Linux şi Mac OS X a suferit minore schimbări.

La această nouă versiune de Firefox 3 s-a lucrat şi la capitolul performanţă. Astfel, conform oficialilor celor de la Mozilla, versiunea Beta 4 este de două ori mai rapidă decât versiunea anterioară, pentru o serie de aplicaţii web, cum ar fi Gmail. Unul dintre aspectele principale urmărite de developeri este reducerea agresivă a memoriei de sistem
necesare funcţionării, iar acest nou Beta 4 o şi arată.

Mozilla a anunţat că va mai exista şi o versiune Beta cu numărul cinci, care conform planurilor companiei, va fi şi ultima înainte de lansarea oficială RC-urilor (Release Candidate). Faţă de Firefox 2, Firefox 3 oferă o serie de îmbunătăţiri legate de funcţionalitate, securitate şi browsing, aşa că fanii celor de la Mozilla se pot declara mulţumiţi.

Niciun comentariu: